Sant Carles de la Ràpita

COMUNICAT DE L’AGRUPACIÓ LOCAL DEL PSC LA RÀPITA

  • Actualitzat:
  • Creat:

En relació a la sortida del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de La Ràpita de la regidora independent Conxi Vizcarro

COMUNICAT DE L’AGRUPACIÓ LOCAL DEL PSC LA RÀPITA

En relació a la sortida del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de La Ràpita de la regidora independent Conxi Vizcarro, l'Agrupació local del PSC vol fer les següents consideracions:


En primer lloc, des de l'Agrupació local del PSC volem donar-li les gràcies pels anys compartits amb la nostra agrupació. Valorem positivament les seves aportacions i la seva tasca tant a l'Agrupació com al Grup Municipal. Fem nostres les paraules de la nostra portaveu municipal, Rosa Anglés que ha volgut destacar que "des del 2007 fins a l'actualitat, el temps que hem estat a l'Ajuntament de la Ràpita -tant al govern com a l'oposició- hem treballat juntes amb l'objectiu de millorar el nostre poble en tots els seus àmbits". Com no pot ser d'altra manera, respectem la seva decisió tot i que no estem d'acord amb una part de les seves declaracions.


Hem de dir que la seva decisió ens va ser anunciada per sorpresa, poques hores abans de presentar l'escrit per abandonar la nostra formació, en un moment políticament molt complex i delicat per la situació que està vivint Catalunya.


En segon lloc també hem de dir que, respecte als fets ocorreguts l'1 d'octubre i les càrregues policials indiscriminades, des del PSC les vam condemnar des del primer moment. Aquell mateix matí ho va fer el nostre Primer Secretari Miquel Iceta, el 1r Secretari de la Federació de les Terres de l'Ebre, Manel de la Vega i la nostra portaveu municipal Rosa Anglés. També ho va fer aquesta agrupació local a més de destacats dirigents i diferents càrrecs públics del PSC. Això és fàcilment comprovable a les xarxes socials i a l'hemeroteca.


Com és ben sabut a través de diferents declaracions hem demanat per activa i per passiva la dimissió de Rajoy, el veritable culpable de les càrregues policials desproporcionades. Per la seva banda, el Grup Parlamentari Socialista al Congrés de Diputats, a través de la seva portaveu Margarita Robles, va demanar la reprovació de la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaria.
En tercer lloc els càrrecs públics, les agrupacions locals i els militants socialistes hem estat presents a les manifestacions de rebuig de les càrregues policials indiscriminades i antidemocràtiques, especialment al nostre poble, on hem volgut fer costat a les víctimes. I perquè quedi clar, ens reafirmem amb tot allò que hem dit des de diumenge. No som independentistes, però rebutgem amb tota la contundència les càrregues policials del passat diumenge.


El diàleg és l'única via per a solucionar un problema polític, només la política amb majúscules ens pot treure de l'atzucac.


En quart lloc, tot i que el nostre grup municipal ha quedat reduït a una sola regidora, volem reafirmar el compromís que vam adoptar al principi de legislatura, quan se'ns va oferir formar part del govern municipal. En aquest sentit la nostra regidora Rosa Anglés ha manifestat que "vam entrar al govern municipal amb la clara voluntat de treballar pel nostre poble, com sempre hem fet, i el pacte que diverses forces vam subscriure se circumscrivia a l'àmbit de la política municipal i així desitgem que continuï sent".

Fitxers adjunts: